Actueel

Nationale Molendagen 2018


In het weekend van 12 en 13 mei is het zover, de Nationale Molendagen. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in de maand mei. Sinds een aantal jaren is het evenement uitgebreid met de zondag. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten.

In Zeeland hebben wij nog 77 complete molens en daarvan doet het merendeel ook mee aan de Molendag. U kunt deze molens ook bezoeken en bij diverse molens worden activiteiten georganiseerd. Kijk voor de deelnemende op www.molens.nl

De deelnemende molens op Schouwen-Duiveland zijn ook terug te vinden op Erfgoed Schouwen-Duiveland

Heinkenszand 'de Vijf gebroeders'
Actueel

Pagina 1 van 9  > >>

Zaterdag 7 september zal er weer een regionale molendag plaatsvinden in Zeeland. Dit jaar zijn Tholen en Sint-Philipsland aan de beurt en zullen de molens open gesteld worden voor bezoekers en waar mogelijk zal er ook gedraaid/gemalen worden. De molens zijn geopend van 10.00 uur tot ca. 16.00 uur.