Energie van gisteren op zoek naar energie voor morgen

Nationale Molendagen 2018


In het weekend van 12 en 13 mei is het zover, de Nationale Molendagen. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in de maand mei. Sinds een aantal jaren is het evenement uitgebreid met de zondag. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten.

In Zeeland hebben wij nog 77 complete molens en daarvan doet het merendeel ook mee aan de Molendag. U kunt deze molens ook bezoeken en bij diverse molens worden activiteiten georganiseerd. Kijk voor de deelnemende op www.molens.nl

De deelnemende molens op Schouwen-Duiveland zijn ook terug te vinden op Erfgoed Schouwen-Duiveland

Moriaanshoofd 'De Zwaan' -  
<html />
Actueel

Pagina 1 van 8  > >>

Beste ontvangers van dit bericht,

Zoals in de seizoensconvocatie reeds aangekondigd, kunnen wij nu onze plannen presenteren voor de Gilde avonden en de Gilde praktijkdagen in het komende seizoen.
Zoals reeds gesteld zijn deze bedoeld voor iedereen, dus voor Leden in Opleiding, Gediplomeerde Leden, Instructeurs en Gidsen. Alle avonden zullen worden gehouden in het Hendrikhuis te 's Heer Hendrikskinderen, starten om 19.30 en eindigen in principe om 22.00.
De praktijkdagen worden op locatie opgezet.